tips om geld te besparen

Studenten logica

De meest gehoorde argumenten door studenten als er fouten ontstaan:

  • Ik wist dat niet;
  • Niemand heeft mij dat verteld;
  • Ik dacht dat het vanzelf zou stoppen;
  • Ik ben verhuist en de post komt op het oude adres;
  • Jullie gebruiken een oud e-mailadres.

Ik heb het bedrag gestorneerd want kon het niet thuisbrengen.
Om incassokosten te voorkomen is het beter, voordat je het bedrag storneert, eerst uit te zoeken of de afschrijving rechtmatig is. Dan heb je nog voldoende tijd om te storneren.

Ik wist niet meer dat de verzekering nog actief was.
Om ervoor te zorgen dat er zaken uit beeld verdwijnen is het raadzaam om een structuur (digitale map) te maken met daarin de relevante gegevens. Dus een goede administratie voorkomt onduidelijkheden, onnodige tijd voor het uitzoeken en onaangename verrassingen.

Voorkom overlap en onnodige kosten.
Studenten regelen zaken adhoc en op verschillende plaatsen. Neem jezelf voor financiele zaken zoveel mogelijk op één plaats te regelen. Dan voorkom je onnodige kosten, je voorkomt overlap, je krijgt dan makkelijker korting en het bespaart je veel tijd.

Hoe weet ik wanneer er automatische incasso’s plaatsvinden.
Inmiddels heeft iedereen een smartphone en kun je in de agenda invoeren wanneer er welke betalingen moeten gebeuren. Op die manier weet je in tijd wanneer er wat wordt afgeschreven en kun je geld besparen door tijdig contracten te beeindigen.

Zorg dat je goed bereikbaar blijft.
Geef aan serieuze organisaties geen pret e-mailaccounts op en geef nieuwe mobiele telefoonnummers tijdig door. Geef ook verhuizingen tijdig door. Door een lijst te maken van organisaties die je moet informeren voorkomt dat je verstoken blijft van relevante informatie.

Door betalingen te stoppen eindigt niet automatisch de overeenkomst.
Door het niet meer betalen eindigt de overeenkomst niet en zul je betalingsplichting blijven. Je ontvangt altijd herinneringen, bij het uitblijven van enige reactie zal de incasso overgaan naar een incassobureau.

Voorkom dat zaken uit beeld verdwijnen.
Maak een overzicht van lopende overeenkomsten en loop die jaarlijks door of verlenging gewenst is.