Noodweer 15/16 juni 2010 Zuid-Frankrijk

Heb je vragen naar aanleiding van de overstroming in Zuid-Frankrijk?

Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen en bijbehorende antwoorden op een rij gezet.

Ik moet door de overstroming langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig? Ja, de reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Ik wil mijn vakantie in Zuid-Frankrijk annuleren of afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering? Deze kosten kunnen niet worden geclaimd op de annuleringsverzekering. Annuleringen en afbrekingen als gevolg van angst en dergelijke zijn niet verzekerd.

Door de overstroming ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten? Je krijgt een vergoeding voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleren en reisdocumenten. De maximumvergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking.

Ik heb door de overstroming extra kosten moeten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering? Je krijgt extra verblijfkosten vergoed als je later naar huis terugkeert dan gepland. Je krijgt ook extra telefoonkosten vergoed. Het maximumbedrag is afhankelijk van de gekozen dekking.

Mijn tent is total loss door de overstroming. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten? Je  krijgt een vergoeding voor de huur van een vervangende tent. De vergoeding is, afhankelijk van de gekozen dekking. Dit bedrag mag ook besteed worden aan een verblijf in een hotel/pension.

Ik kan niet meer in mijn huisje/appartement/hotel door de overstroming. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf. Als uitzondering op de voorwaarden krijg je voor deze gebeurtenis ook een vergoeding voor extra verblijfkosten, als je niet meer in je huisje, appartement of hotel kunt verblijven. Je moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk waren.