Hoe hoog is de ontslagvergoeding na sex met de baas?

Heeft een werkneemster die een relatie aangaat met haar getrouwde baas recht op een vergoeding, als ze wordt ontslagen?

In een klein bedrijf werkten drie mensen: Agnes en Bert (aandeelhouders) en Carla (werkneemster). De twee aandeelhouders waren met elkaar getrouwd en Carla was de beste vriendin van Agnes. In het kantoor zaten Bert en Carla aan één bureau tegenover elkaar.

Werknemersontplooiing
Bert en Carla besloten om de professionele relatie ook op andere vlakken te verkennen. Na een jaar dit pad verkend te hebben, werd Bert verliefd op weer een andere vrouw (Daisy) en beëindigde de buitenechtelijke relatie met Carla. Carla vond het allemaal maar niets en vertelde Daisy van haar verbroken relatie met Bert. Via de voetbalclub, waar Bert (toen nog) in het bestuur zat, is één en ander daarna publiekelijk bekend geworden. Agnes wist al die tijd van niets.

Non-actief
Nadat de affaire tussen Bert en Carla op die manier was uitgekomen, heeft Carla nog enige tijd bij het bedrijfje gewerkt, gewoon aan haar bureau tegenover Bert. Agnes trok dat maar een korte tijd: begin dit jaar zette ze Carla op non-actief. Daarna vroeg ze ontbinding van Carla’s arbeidsovereenkomst aan bij de kantonrechter. Bert bemoeide zich er niet meer mee, dat had hij al genoeg gedaan.

Correctiefactor 0,5
Volgens de rechter viel zowel Carla als Bert wat te verwijten ten aanzien van de ontstane situatie op de werkvloer. De rechter ontbond daarom de arbeidsovereenkomst en kende aan Carla een vergoeding toe van ruim 4600 euro. Agnes en Bert zijn inmiddels aan huwelijkstherapie begonnen.