5 manieren om snel in de financiële problemen te komen

Steeds meer mensen zitten in de financiële problemen. Hieronder staan vijf manieren waardoor mensen in financiële nood kunnen raken.

Maak niet dezelfde fouten. De vijf manieren om financieel van het pad te raken zijn:

Credit card

De beste manier om bankroet te raken is jezelf te begraven onder creditcardschulden. Credit cards kennen we pas sinds enkele decennia. Voor de huidige generatie zijn ze gemakkelijkste manier om boven je stand te leven.

Aannemen dat de verzekering alles betaalt

Zeker in de VS kunnen medische problemen nog wel eens voor financiële verrassingen zorgen. Ook in Nederland moeten steeds meer kosten zelf worden gedragen. Zorg dat je een buffer opbouwt.

Voorschot op salaris vragen

Als mensen een voorschot op hun salaris vragen betekent dat dat er iets helemaal mis is. Vroeger hadden mensen aan het eind van hun geld ook wel eens een stukje maand over, maar ze wisten vaak op de een of andere manier de eindjes aan elkaar te knopen.

Willen meedoen met buren en vrienden

De buurman heeft een nieuwe auto. Waar doet hij dat van? Vaak geldt dat hij zich de nieuwe auto niet kan veroorloven, maar dat er voor is geleend. Dat geldt niet alleen voor auto’s, maar ook voor allerlei andere producten. Mensen zijn helaas gevoelig voor status en dat brengt ze in problemen.

De waarde van een dure opleiding overschatten

Kennis is macht. Ook in Nederland zijn steeds meer opleidingen, waarvan de kosten zelf moeten worden gedragen. Een hogere opleiding betekent meestal een hoger salaris, maar wegen de kosten wel op tegen de opbrengsten?