5 tips voor keuze zorgverzekering

Om te helpen kiezen voor de best passende zorgverzekering hebben wij 5 tips gemaakt om te komen tot de juiste keus.

  1. Zorgverzekeraars verkopen zorgverzekeringen ongeacht of deze bij jou past.
  2. Rechtstreeks bij de zorgverzekeraar een verzekering afsluiten heeft tot gevolg dat jij altijd het gewenste antwoord krijgt van die zorgverzekeraar.
  3. Bij een natura zorgverzekering heb je recht op gecontracteerde zorg, de zorgverzekeraar vergoedt 50% tot 75% van de zorgkosten bij niet gecontracteerde zorg.
  4. Bij een restitutie zorgverzekering heb je recht op 100% vergoeding van de verzekerde zorg en volledige keuzevrijheid van zorgverlener.
  5. Bij een budget zorgverzekering heb je recht op zorg van een beperkte groep zorgverleners (bij bepaalde behandelingen) waarvan de zorgverzekeraar de zorgkosten volledig vergoedt.

Wat maakt StudentenCollectief anders?

  1. StudentenCollectief heeft de studenten zorgverzekeringen vergeleken en de beste studenten zorgverzekering geselecteerd als beste keus.
  2. StudentenCollectief is een onafhankelijke financieel specialist die de belangen van studenten kent en optimaal behartigd.
  3. StudentenCollectief adviseert gezonde Studenten in 80% van de gevallen te kiezen voor een natura zorgverzekering omdat keuzevrijheid van zorgverlener is gegarandeerd.
  4. StudentenCollectief adviseert studenten met een medisch verleden te kiezen voor een restitutie zorgverzekering. Deze studenten helpen wij graag met het kiezen van de best passende aanvullende verzekeringen.
  5. StudentenCollectief adviseert niemand te kiezen voor een budget zorgverzekering omdat niet transparant is waar je voor kiest en onvoorziene zorg de verzekering erg duur kan maken.